ČIŠTĚNÍ A PÉČE

Před prvním použitím:
Nádobí důkladně vyčistěte a vypláchněte vroucí vodou.

Předcházejte přehřívání:
Nádobí nikdy nezahřívejte prázdné nebo naplněné olejem silným žárem po dobu delší než 2 minuty. Přehřátí může způsobit, že se barva dna hrnce změní na zlatou. Tato změna barvy nemá vliv na vlastnosti. Extrémní přehřátí může vést k poškození dna hrnce. V takovém případě nikdy nesundávejte hrnec ze zdroje tepla. Při nedodržení tohoto pokynu riskujete popálení. Vypněte zdroj tepla a nechte hrnec vychladnout.

Vaření se solí:

Sůl nepřidávejte do studené vody. Vyčkejte raději, dokud voda nezačne vařit a pak do ní vmíchejte sůl. Přidáním soli do studené vody můžete u dna hrnce vytvořit velmi silný solný koncentrát, což může způsobit korozi dna. I když tyto korozní skvrny nemají vliv na vlastnosti hrnce, jejich odstranění je obtížné nebo dokonce nemožné.

Úchyty z nerezové oceli:
Nádobí s úchyty z nerezové oceli je vhodné zejména k použití na plynových sporácích a v troubě.

Skleněná poklička:

Horkou skleněnou pokličku nikdy nechlaďte studenou vodou.

Bezpečnost:
Abyste předešli riziku popálení způsobeného přetékajícím nebo prskajícím olejem, používejte k fritování vždy hrnec s vysokými stěnami a nikdy jej nenaplňujte olejem výše než do poloviny jeho výšky. Nepoužívejte pokličku a hrnec nepřehřívejte (maximální teplota oleje 200°C)




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku