Správné smažení. Jednoduše správné.

fissler teaserbild1 pfanne oel 09

Všechny dobré věci přicházejí ve trojici.

Chcete-li pokrmy správně usmažit, potřebujete tři věci:
správnou pánev, správnou techniku a správný olej.

fissler teaserbild1 frypans protect medium 09

Pánev protect s nepřilnavým povrchem

Ideálně vhodná pro jemné, šetrné smažení. Ideální pro přípravu vaječných pokrmů, smažených brambor, obalovaných pokrmů a ryb nebo pro ohřívání předem připravených pokrmů, rýže, těstovin, atd.

Správný způsob, jak jemně smažit:

  1. Potřete pánev tukem/olejem (naneste 3-4 kapky na papírový ručník)
  2. Zahřejte na střední stupeň teploty (2/3 maximální teploty trouby). Pánev nikdy nezahřívejte na maximální teplotu.
  3. Pokud je to potřeba, přidejte na pánev více tuku/oleje (je to látka nesoucí aroma smažených pokrmů).
  4. Na pánev přidejte pokrmy, které mají být osmaženy, a osmažte je ze všech stran do hněda.

Snadné čištění

Po smažení pánev jednoduše opláchněte horkou tekoucí vodou nebo ji vytřete do sucha papírovým ručníkem. Pro zajištění delší životnosti ji prosím nečistěte prostředky, které by mohly poškrábat nebo rozedřít povrch, ani ji nemyjte v myčce nádobí. Čas od času pánev potřete trochou stolního oleje.

» pánve protect

Univerzální pánve s keramickou povrchovou úpravou

Jednoduše univerzální i speciální – vhodné k jemnému smažení i rychlému zapražování při vysokých teplotách. Ideální pro přípravu masa nakrájeného na jemné proužky (marinovaného i nemarinovaného), karbanátků, párků, smažených brambor, atd.

Správný způsob, jak smažit na pánvi s keramickou povrchovou úpravou:

  1. Při každém použití pánve ji potřete olejem nebo tukem.
  2. Zahřejte ji na střední stupeň teploty (2/3 maximální teploty sporáku). Pánev nikdy nezahřívejte na maximální teplotu.
  3. Na pánev přidejte pokrmy, které mají být osmaženy, a osmažte je ze všech stran do hněda.

Snadné čištění
Po smažení nejprve nechte pánev náležitě vychladnout a pak ji vytřete do sucha papírovým ručníkem. Pro zajištění delší životnosti ji prosím nečistěte prostředky, které by mohly poškrábat nebo rozedřít povrch. Tuto pánev nedoporučujeme mýt v myčce nádobí, protože by to mohlo mít negativní dopad na přilnavost povrchové úpravy.

» univerzální pánve

fissler teaserbild1 frypans crispy medium 09

Pánev z nerezové oceli řady crispy

Dokonale vhodná pro rychlé zapražování. Ideální pro přípravu neobalovaného masa, jako jsou steaky, kuřecí řízky, špízy, přírodní kotlety atd.

Správný způsob, jak smažit neobalované maso:

  1. Zahřejte pánev na střední stupeň teploty bez tuku/oleje (2/3 maximální teploty trouby).
  2. Počkejte 3-4 minuty.
  3. Zkouška kapkami vody = prsty cvrnkněte na pánev trochu studené vody. Pokud kapky vody zůstanou průzračné a pohybují se okolo pánve, je teplota správná. Pokud tomu tak není, vraťte se zpět ke kroku číslo 2.
  4. Vytřete vodu z horké pánve, například papírovým ručníkem.
  5. Pokud chcete smažit na tuku/oleji, naneste na pánev malé množství, jinak pokračujte krokem číslo
  6. Položte na pánev pokrm, který chcete smažit (neměl by být osolený ani vyjmutý přímo z ledničky).
  7. Vše se nyní rychle přichytí na nerezovou ocel! V klidu čekejte. Přibližně po 2-3 minutách se smažený pokrm oddělí ode dna pánve, aniž by došlo k jeho připálení. Kontrolu můžete provést tak, že smažený pokrm na okraji opatrně uvolníte.
  8. Smažený pokrm obraťte a začněte znovu od kroku číslo 6. Nyní již pokrm můžete osolit.

Mimořádně trvanlivé
Vzhledem k použitým materiálům a výrobním metodám jsou naše výrobky z nerezové oceli mimořádně trvanlivé a téměř nezničitelné. Jsou také odolné proti poškrábání a lze je mýt v myčce nádobí.

» řady crispy




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku