Univerzální a specializované nože

Žádné dva nože nejsou stejné. V závislosti na své délce, šířce, tloušťce a ostří čepele je každý nůž vhodný pro velice specifické účely. Všechny modely ve třech nových řadách značky Fissler – profession, perfection a passion – mají bez výjimky tři společné věci: jsou přesně vykované v Německu z chrom-molybden vanadové oceli tak, aby bylo dosaženo jejich optimální ostrosti, vzhledem k ergonomickému tvaru jejich rukojetí se mimořádně pohodlně drží a jsou tak ostré, jak napovídá jejich charakteristický design.

Stručná nauka o nožích značky Fissler popisuje, jak se jednotlivé nože používají a vysvětluje, jaký nůž se hodí pro konkrétní účel.

vykosťovací nůž

252x168 03 FIS Anwendung Lamm ausbeinen 06

Úzká čepel vykosťovacího nože (zde je z řady passion), která se do špice zužuje, představuje dokonalý nástroj pro oddělování masa od kostí. Umožňuje vám opatrně najít cestu ke kosti, aniž by bylo poškozeno maso, které ji obklopuje. To je dobré pro přípravu pečeně, protože struktura uzavřeného prostoru zaručuje zachování šťavnatosti masa. Tento nůž je také mimořádně vhodný pro odstraňování šlach.

nůž na chléb

252x168 01 FIS Anwendung Brotschneiden 06

Nůž na chléb s klasickým vroubkovaným ostřím (zde z řady profession) prořezává kůrku, aniž by rozmačkal měkkou střídu uvnitř. Na tento nůž je třeba tlačit mnohem méně než na nůž, který má hladké ostří čepele. Jednostranná čepel na bochníku chleba vždy zanechává rovný řez, a je tak mnohem méně pravděpodobné, že vyschne.

loupací nůž

252x168 02 FIS Anwendung Kartoffel-schaelen 06

Na loupání brambor je nejlepší malý loupací nůž (zde z řady perfection). Krátká čepel a krátká rukojeť umožňují pracovat velice blízko u brambory, což je výhodné, i pokud provádíte jiné úkony vyžadující trochu citlivosti. Čepel nože ve tvaru půlměsíce dokonale odpovídá zakřivené formě brambory. Samozřejmě, že tento nůž lze použít i na loupání (téměř) čehokoli jiného.

porcovací nůž

252x168 04 FIS Anwendung Schinken schneiden 06

Porcovací nůž (zde je s čepelí o délce 16 cm z řady profession, je k dispozici i s čepelí o délce 20 cm) je dokonalý nástroj, pokud je třeba naporcovat velice tenké plátky. Čepel je velmi úzká, takže nůž klade velice malý odpor. Je vhodný i pro krájení pečeně nebo drůbeže.

univerzální nůž

252x168 05 FIS Anwendung Tomate schneiden 06

Existují dvě možnosti, jak nakrájet rajčata. Buď použijete nůž s hladce broušenou čepelí, který musí být mimořádně ostrý, nebo použijete univerzální nůž s pilovitým ostřím (zde z řady perfection). Jeho čepel nejprve rozřízne pevnou slupku, pak nakrojí jemný obsah uvnitř, aniž by bylo nutné vyvíjet příliš velký tlak. Vzhledem k tomu, že čepel tohoto nože je kratší než u nože na chléb, univerzální nůž je vhodný i ke krájení rohlíků.




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku