Krok za krokem – Filetování ryby

Pokud byste si filé ze svého pstruha lososového chtěli připravit sami, budete potřebovat ten správný – filetovací - nůž (zde z řady profession). Jeho pružná čepel vám umožní pečlivě oddělit kůži a kosti.

252x168 fisch step1 06

Nejprve proveďte příčný řez přímo pod hlavou ryby až k její páteři.

252x168 fisch step2 06

Pak čepelí zajeďte do masa a veďte řez směrem k ocasu a pečlivě jej oddělte od páteře.

252x168 fisch step3 06

Nyní položte filé na stranu s kůží. Začněte u ocasu, a pečlivě oddělte maso od kůže. Nejlépe vám to půjde, pokud budete jednou rukou pevně držet okraj kůže a povedete mírně nakloněnou čepel nože téměř souběžně s kůží.

252x168 fisch step4 07

A nakonec odstraňte břišní tuk, který lze snadno poznat, protože má světlejší barvu. Nyní je rybí filé hotové.




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku