Právo kamna nastavení

fissler teaserbild3 topfkunde 27

Doporučení

Každý sporák se při vaření chová trochu jinak – v závislosti na typu sporáku a varné desce a na konkrétní charakteristice jednotlivých typů sporáků. Existují elektrické sporáky s více varnými plotnami, s keramickými, halogenovými nebo indukčními varnými deskami a plynové sporáky.

Varné plotny jsou konvenční ocelové nebo železné hořáky, jež k přenosu tepla využívají svou vysokou tepelnou vodivost. Keramické varné desky jsou sklokeramické hořáky, z nichž se teplo uvolňuje sáláním. Halogenové varné desky zahřívají nádobí prostřednictvím infračerveného záření. Indukční varné desky vytvářejí střídavé magnetické pole, které se přeměňuje v teplo ve dně hrnce.

Následující informace se týkají všech typů sporáků:
Pro delikátní pokrmy a malá množství byste měli zvolit nastavení na nižší hodnotu a pro větší množství nastavení na vyšší hodnotu. Správné nastavení je popsáno v níže uvedené tabulce. Podrobnější informace najdete v návodu k obsluze vašeho sporáku.

  1-12 1-9 1-6 1-3
Předvaření, lehké dušení 12 9 6 3
Zapražování, ohřívání 9-12 6-7 4-6 2-3
Mírné vaření, vaření v páře, lehké dušení, dušení, namáčení 1-6 1-4 1-3 0.5-1.5
Ohřívání předvařených pokrmů 9 6 4 2
fissler teaserbild5 topfkunde 12

Praktické tipy.

Chcete-li při vaření dosáhnout dokonalých výsledků, je důležité, aby se hrnec a hořák k sobě ideálně hodily. V případě vícenásobných, keramických a halogenových varných desek by hořák varné desky měl být stejně velký jako dno hrnce nebo menší. Pokud vaříte na plynovém sporáku, nádobí vždy umístěte do jeho středu, abyste zabránili šíření plamenů. I v případě indukčních sporáků by nádobí mělo být umístěno do středu hořáku. Hrnec a varná deska musí mít stejné rozměry.

Správné vaření.

K tomu, abychom dokázali najít správné nastavení mírného vaření a abychom vařili energeticky úsporným způsobem, jsou potřeba jisté zkušenosti. Obsah hrnce by se měl mírně vařit, neměl by překypovat a z hrnce by mělo unikat jen malé množství páry. Pokud uniká mnoho páry, měli byste snížit teplotu.

Šetření energií.

Využijte teplo uložené ve dně CookStar, vhodném pro všechny typy sporáků, ke snížení spotřeby energie - včas snižte dodávku tepla a sporák vypněte ještě předtím, než je pokrm kompletně uvařený. Zvolte si velikost nádobí odpovídající množství, které chcete vařit, a pokud je to možné, vždy vařte s přiklopenou pokličkou. Hořák varné desky by měl mít stejný rozměr jako dno nádobí nebo by měl být menší.

 




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku