Vaření tím správným způsobem.

fissler teaserbild2 topfkunde 27

Užitečné informace.

V moderní, zdravé kuchyni jsou pokrmy připravovány takovým způsobem, aby byly vitamíny, minerály, živiny a aroma z valné části zachovány. Zde vám představujeme tři metody vaření, které jsou obzvláště šetrné.

Jednoduché vaření v páře.

Vaření v páře je nejjednodušší a nejšetrnější způsob vaření. Je vhodný pro citlivé ovoce a zeleninu, ryby a jemná masa, jako je telecí nebo kuřecí. Vaření pokrmů ve vlastní šťávě s malým množstvím tuku a tekutin se označuje jako vaření v páře.
Zejména kuchaři, kteří berou zřetel na aspekty zdraví, se obejdou bez tuku nebo na závěr přidávají několik kapek oleje, případně trochu másla či smetany. Vzhledem k tomu, že aroma a vitamíny jsou často rozpustné v tucích, používá se tuk někdy jako látka nesoucí aroma.

Šťavnaté dušené pokrmy.

Dušení je metoda vaření, která v sobě spojuje výhody tuku, kapalného obsahu a páry. Pokrm se krátce zapraží nebo smaží na malém množství tuku a pak se pod přiklopenou pokličkou na mírném ohni zvolna vaří v malém množství horké tekutiny. Pomalé mírné vaření zajišťuje, aby byly dušené pokrmy mimořádně šťavnaté a aromatické. Rychlé smažení v tuku vytváří hnědou kůrku – tento smažený tuk můžete později použít k vytvoření chutné omáčky. Připravovaný pokrm můžete také smažit bez tuku v nádobí s nepřilnavým povrchem.

Úsporné namáčení.

Namáčení představuje vaření ve velkém množství tekutiny za nízkých teplot. Pokrm absorbuje vodu a tím zvětší svůj objem. Namáčení je metoda, která je vhodná pro rýži a obiloviny. A zde je návod, jak postupovat: rýži nasypejte do studené vody. Na každý šálek rýže potřebujete dva šálky vody a trochu soli. Zahřejte hrnec na maximum (elektrický sporák) nebo na střední či vysokou teplotu (plynový a indukční sporák). V okamžiku, kdy se voda začne vařit, nastavte sporák na minimální teplotu a nechte rýži bobtnat. Hrnec musí být vždy zavřený, aby nemohla uniknout žádná tekutina. Při namáčení potravin k přípravě pokrmů musí teplota tekutiny vždy zůstat pod bodem varu.




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku