Zdravé a jemné vaření

Tlakové hrnce Fissler jsou ideální pro moderní kuchyni. Díky jemné přípravě jídla pomáhají zajišťovat zdravou výživu. Z hrnce je vytlačen kyslík a doby přípravy jsou krátké, takže se zachovají vitamíny, minerály, živiny a chutě.

To činí tlakové hrnce mimořádně vhodnými k vaření jídel bohatých na vitamíny a živiny, jež vyžadují pečlivou přípravu.

Samozřejmě se jedná i o vynikající způsob urychlení přípravy dušených jídel a pokrmů z masa. Jen stěží by se našlo jídlo nebo typ přípravy nevhodné  pro tlakový hrnec. Polévky, dušená jídla, maso, ryby, zelenina, rýže i brambory - to vše lze s dobrými výsledky připravit v tlakovém hrnci, a to formou vaření, pečení, dušení, napařování i škvaření.

Na grafu je zobrazeno, kolik vitamínu C se zachová v určitém typu zeleniny při vaření v tlakovém hrnci (vitamín C/100 g)

fissler infographic 20
Nutrients and vitamins

Živiny a vitamíny

Nutriční hodnota našeho jídla je důležitá zejména při plánování vyváženého jídelníčku. Nutriční hodnota je ukazatelem poměru vitamínů a minerálů k energetickému obsahu (kJ) jídla.

Nejvyšší nutriční hodnotu mají zelenina, saláty a ovoce, následuje libové maso, celozrnné produkty a nízkotučné mléčné výrobky. Pokrmy připravované v tlakovém hrci si udržují vyšší nutriční hodnotu.




Kontakt

Máte nějaké dotazy, návrhy nebo přání týkající se našich výrobků? Oddělení služeb zákazníkům společnosti Fissler vám ochotně pomůže.

» kontakt

Zastoupení a prodejci

Hledáte specializovaného prodejce výrobků Fissler? Na tomto místě nalezněte funkci vyhledávání našich zahraničních dealerů. 

» vyhledávání prodejců

Věstník

Speciální nabídky, soutěže a chutné recepty. Náš věstník vás bude nezávazně a zdarma informovat.

» přihlaste se k odběru věstníku